2013. december 31., kedd

gino

Úgy döntöttem, hogy mégsem csinálok számvetés '13-ról itt, a blogon. Szerintem elég sokat elmond a jobboldali lista, ami a hónapokat sorolja fel, mellettük zárójelben az adott hónapban született posztok számával. Januártól májusig 4-5 poszt született havonta, májustól pedig a nyár végéig konstansan napi több, és ősztől is durván magas a bejegyzésszám a korábbiakhoz képest. Megnézem havi posztjaid számát és megmondom, ki vagy! (kivagy) ahogyan az ősi sziú mondás is tartja.

Helyette álljon itt Gino Bartelli, aki ilyen cuki volt fiatalon,

de ne ezért emlékezzetek rá, hanem azért, mert amellett, hogy mindenféle trikókat nyert a Giro d' Italian és a Tour de France-on, a 2. világháború idején rengeteg ember köszönhette neki az életét. A nyeregcsőben vitte a hamisított papírokat Itáliában szanaszerte mint a szabadítási hálózat futára, ami a túlélést jelentette ezeknek az embereknek. Amikor megállították ellenőrizni, mindig azzal jött, hogy ő csak itt edzeget ugye, a lelkesebb zsandárokat pedig, akik felszólították, h másszon le a nyeregről hogy átvizsgálhassák a bringát szimplán leugatta, hogy ez egy nagyrészben kézzel összerakott bringa a tökéletes gyorsulás elérésére, úgyhogy egy ujjal sem nyúlhatnak hozzá. Mondjuk el tudom képzelni a gesztikulációt és az intonálást, ahogyan ezt előadta....
Mindez csak jóval a háború után, sőt, halál után derült ki a fián keresztül, mivel ő ezzel egyáltalán nem szeretett dicsekedni; a Világ Igaza kitüntetést is megkapta Izraeltől.

Nincsenek megjegyzések: